Natūralūs produktai vėžio prevencijai
2020 9 lapkričio 2020-11-09 12:33Natūralūs produktai vėžio prevencijai
Natūralūs produktai vėžio prevencijai
Gydytojai turėtų domėtis ir klausti pacientų apie natūralių produktų vartojimą ir jų naudojimo motyvus. Jei pacientai naudoja natūralius produktus specialiai vėžio prevencijai, jie turėtų būti informuoti, kaip, ką ir kodėl jie turėtų pasirinkti.
Šiandien JAV gimusiems asmenims rizika susirgti vėžiu gyvenimo bėgyje yra 41 proc. Tai yra objektyvi statistika, kuri paragino sveikatos priežiūros bendruomenę nustatyti veiksmingus vėžio prevencijos metodus.
1. Pirmine vėžio prevencija siekiama sumažinti riziką susirgti vėžiu. Tam yra naudojami chemoprevenciniai agentai, išvengiant aplinkos kancerogenų poveikio ir chirurginio jautrių organų pašalinimo.
2. Antrinė vėžio prevencija priklauso nuo ankstyvo vėžio aptikimo ir atrankos priemonių, siekiant nustatyti ikivėžinius ir (arba) ankstyvos stadijos navikus, kurie dažnai labiau reaguoja į gydymą, nei vėlesnės stadijos navikai.
3.Tretinė vėžio prevencija, dažnai vadinama vėžio kontrole, siekiama sumažinti ligos pasikartojimo riziką, sumažinti metastazių riziką, užkirsti kelią antrajam pirminiam vėžiui ir užkirsti kelią kitoms su vėžiu susijusioms komplikacijoms.
Mūsų darbe pagrindinis dėmesys skiriamas natūralių produktų naudojimui pirminėje vėžio profilaktikoje. Mes prekiaujame natūraiais produktais, kurie yra tirti kliniškai ir įrodytas jų veiksmingumas siekiant išvengti vėžio, įskaitant vitaminus ir mineralus, augalinius produktus, probiotikus ir kitas natūralias medžiagas.
Asmenys naudojasi natūraliais produktais dėl įvairių sveikatos priežasčių, įskaitant ligų gydymą, ligų prevenciją, sveikatos palaikymą ir sveikatingumo skatinimą. Tokio naudojimo įrodymų bazė yra nevienoda ir asmenys nenaudoja natūralių produktų atskirai. Daugelis žmonių vienu metu vartoja įvairius natūralius produktus, taip pat užsiima kitokiu su sveikata susijusiu elgesiu, pavyzdžiui, mitybos pokyčiais, fiziniu aktyvumu ir vaistų vartojimu, kad išvengtų ligų ar jas gydytų. Natūralių maisto papildų ir augalinių preparatų vartojimas statistiškai patikimai užtikrina ilgesnį amžių, lėtesnį senėjimą, retesnius susirgimus, geresnę gyvenimo kokybę.
Natūralių produktų, kaip prevencinių priemonių, veiksmingumas pirminės ir tretinės vėžio profilaktikai dar tiksliai nenustatytas. Stebimi tyrimai rodo, kad įvairūs vitaminai, mineralai ir dietiniai komponentai sumažina specifinių vėžio išsivystymo riziką. 8 iš 11 pacientų nežino apie natūralių produktų naudojimo ypatumus, siekiant užkirsti kelią vėžiui. Daugelis remiasi pranešimais populiarioje spaudoje ir (arba)pavienėmis sėkmės istorijomis.
Šioje apžvalgoje pateikiama dažniausiai natūralių vėžio prevencijai naudojamų produktų apžvalga, taip pat klinikinių tyrimų literatūros santrauka. Svarbu iš anksto pažymėti, kad daugelis lentelėse pateiktų rezultatų yra pagrįsti post-hoc analizėmis ir nėra pirminiai tyrimo rezultatai, kurie gali apriboti išvadų apibendrinamumą ir tikslumą.